Egyszerű, egészséges, finom receptjeim gyűjteménye

Ma Petite Cuisine

Ma Petite Cuisine

Glutén-, tej- és cukormentes csokoládészuflé

2018. március 25. - Pintér Alexa

Széll Tamás szuflé receptje alapján készítettem, kisebb módosításokkal, ezáltal glutén- és tejérzékenyek, diétázók is fogyaszthatják.

Hozzávalók 2-3 darabhoz:

  • 20 g kókuszliszt
  • 20 g vaj
  • 1 dl kókusztej
  • 100 g wawel cukormentes étcsokoládé (ez a csokoládé nyomokban tejet tartalmazhat)
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 db tojásfehérje
  • 20 g eritrit

Elkészítés:

Szuflé formákat kivajazzuk, hűtőbe tesszük. Sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A lisztet összedolgozzuk a vajjal, félretesszük.

A tejet feltesszük a tűzre, hozzáadjuk az eritritet és egy csipet sót. Felforraljuk, folyamatosan keverjük. Majd hozzáadjuk a lisztes vajat, folyamatos kevergetéssel besűrítjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apróra tört étcsokoládét, spatulával elkeverjük, addig míg el nem olvadt a csokoládé. Majd ezután hozzáadjuk a tojássárgáját. Félretesszük hűlni.

Kivesszük a formát a hűtőből, újra kivajazzuk és eritritet öntünk a formák belsejébe. Addig kell forgatni, míg mindenhova jut az édesítőből.

A tojásfehérjét, csipet sóval, kemény habbá verjük. Majd nagyon óvatos mozdulatokkal, apránként hozzáadjuk a csokoládés masszához. Vigyázzunk, nehogy összetörjön a hab.

A tésztát beleöntjük a formákba, berakjuk a sütőbe (alsó sütés, rácson). Addig sütjük, míg körülbelül 3-5 cm-re megemelkedik a tészta (kb 10-15 perc, ez a sütőtől is függ).

Finom, légiesen könnyű, habos desszert lesz a végeredmény. Tálalhatjuk vanília szósszal, vagy akár önmagában is.

29513977_10155055728337191_1872933028_o.jpg

29526717_10155055728382191_1534831236_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pinteralexa.blog.hu/api/trackback/id/tr2513778750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása