Hozzávalók:
- Fél kg csirkemell
- Thai fűszerkeverék (általában Szafireform thai fűszerkeveréket szoktam használni)
- 1 szál póréhagyma
- 1 darab répa
- Chili ízlés szerint
- 100 gr kesudió (apróra törve)
- Csíra (retekcsíra lucernacsíra, búzacsíra, mungóbab csíra)
- Ízlés szerint tehetünk még bele bébi kukoricát is, bambuszrügyet
- Szójaszósz (mielőtt felhasználjuk, mindenképp kóstoljuk meg, mennyire sós, nehogy túlsózzuk az ételt!)
Kevés kókuszolajon megpirítottam a Szafi Reform thai fűszer keverékkel fűszerezett, apróra felkockázott csirkét. Amint megpirult, mehetett rá a felkarikázott póréhagyma, chili, az apróra vágott répa, az apróra zúzott kesudió és végül jöhetnek a csírák (a csírák elhagyásával gluténmentes pad thai-t készíthetünk!).
Végül szójaszósszal jól meglocsoltam. Úgy szeretem, ha friss, roppanósak a zöldségek ezért amint jól megpirult a csirke a zöldségeket már csak pár percig szoktam sütni a csirke mellett.
Míg ezt elkészítettem a wokban, addig megfőztem a tésztát (gluténmentes rizstésztát szoktam venni). Majd az egészet alaposan összekevertem.
Azért szeretem elkészíteni ezt az ételt, mert pillanatok alatt nagyon finom, egészséges főételt tudok összeállítani.