Egyszerű, egészséges, finom receptjeim gyűjteménye

Ma Petite Cuisine

Ma Petite Cuisine

Pad thai, ahogy én készítem

2018. január 18. - Pintér Alexa

Hozzávalók:

  • Fél kg csirkemell
  • Thai fűszerkeverék (általában Szafireform thai fűszerkeveréket szoktam használni)
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 darab répa
  • Chili ízlés szerint
  • 100 gr kesudió (apróra törve)
  • Csíra (retekcsíra lucernacsíra, búzacsíra, mungóbab csíra)
  • Ízlés szerint tehetünk még bele bébi kukoricát is, bambuszrügyet
  • Szójaszósz (mielőtt felhasználjuk, mindenképp kóstoljuk meg, mennyire sós, nehogy túlsózzuk az ételt!)

Kevés kókuszolajon megpirítottam a Szafi Reform thai fűszer keverékkel fűszerezett, apróra felkockázott csirkét. Amint megpirult, mehetett rá a felkarikázott póréhagyma, chili, az apróra vágott répa, az apróra zúzott kesudió  és végül jöhetnek a csírák (a csírák elhagyásával gluténmentes pad thai-t készíthetünk!).  

Végül szójaszósszal jól meglocsoltam. Úgy szeretem, ha friss, roppanósak a zöldségek ezért amint jól megpirult a csirke a zöldségeket már csak pár percig szoktam sütni a csirke mellett.

Míg ezt elkészítettem a wokban, addig megfőztem a tésztát (gluténmentes rizstésztát szoktam venni). Majd az egészet alaposan összekevertem.

Azért szeretem elkészíteni ezt az ételt, mert pillanatok alatt nagyon finom, egészséges főételt tudok összeállítani.

nevtelen.jpg

pad-thai.jpg

nevtelen1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pinteralexa.blog.hu/api/trackback/id/tr9413585197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása