Ropogós csicseriborsó snack
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó (400 gr)
- olvasztott kókuszolaj vagy olívaolaj
- fűszerek (Bármilyen fűszert használhatunk, én Szafi steak fűszerét használtam, plusz egy kis pirospaprikát)
Elkészítés:
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütés (légkeverés).
Míg melegszik a sütő, addig szűrjük le a csicseriborsót, (Fontos! Levét tegyük félre, mert egy másik finomságot is tudunk belőle készíteni), törlőkendővel itassuk róla le a nedvességet, amennyire tudjuk.
Egy tálban keverjük össze a csicseriborsót, a fűszerekkel és egy kevés olajjal. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben oszlassuk el a fűszerezett csicseriborsókat.
Süssük, körülbelül 30 percig, vigyázzunk vele, mert forrón tud pattogni is, időnként forgassuk meg őket egy lapát segítségével, hogy mindenhol szép színt kapjanak. Akkor jó, ha szép arany színe van és már picit sötétebb.
Jó étvágyat!
Habkönnyű csokimousse
Hozzávalók:
- 100 g étcsokoládé (én Wawel narancsos étcsokiját használtam)
- 1 konzerv csicseriborsó leve (körülbelül 1,5 dl)
- csipet só
- vanília aroma (igazából bármilyen más aromát is használhatunk, nagyon finom ízt fog adni neki)
- Ízlés szerint édesítő (én 5 evőkanál eritritet használtam)
Elkészítés:
A leszűrt csicseriborsó leve nagyjából 1,5 dl volt.
A léhez csipet sót adjunk, majd kezdjük el robotgéppel felverni. Mikor habosodik, folyamatosan adjunk hozzá az édesítőt. Addig kell verni a habot, míg egy kemény tojásfehérjeszerű habot kapunk. Úgy szoktam ellenőrizni, hogy elég kemény-e a hab, hogy ha tudok rajzolni benne, megmarad a minta, akkor az már jó. Nagyjából 8 perc alatt lesz kemény a hab.
Ez idő alatt vízgőz fölött (mikróban is lehet) olvasszuk föl az étcsokoládét. Mikor a csokoládé langyosra hűl, folyamatosan 1-1 evőkanálnyi csicseriborsó habokat adjunk hozzá. Óvatosan keverjük, apránként adagoljuk, nehogy összetörjön a hab.
Mikor összeállt a krém, tálkákba porciózzuk a krémet, tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára.
Nagyon finom, légiesen könnyű krém lesz a végeredmény.