Egyszerű, egészséges, finom receptjeim gyűjteménye

Ma Petite Cuisine

Ma Petite Cuisine

Raffaello szelet

2018. január 18. - Pintér Alexa

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 350 g eritrit
  • 180 kókuszreszelék
  • 50 g kókuszliszt
  • 50 g riszliszt
  • 2 zacskó paleo puding (Szafi reform bourbon pudingport használtam)
  • 6 dl tej
  • 250 g vaj


Tészta: 
6 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá vertem, majd óvatosan hozzáadtam 150 g eritritet. Egy külön tálban összekevertem 100 g kókuszreszeléket, 50 g kókuszlisztet és 50 g rizslisztet. Majd ezt a lisztkeveréket hozzáadtam a habhoz. (Óvatosan, nehogy összetörjön).
Szilikon tepsibe öntöttem a masszát (25*30 cm) Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöttem. 
Míg sült addig összeállítottam a krémet. 


Krém:
6 tojássárgáját 2 zacskó bourbon vaníliás pudingporral, 100 g eritrittel, 1 dl tejjel habosra vertem. 
5 dl tejet felforraltam, majd hozzáadtam a tojássárgájás krémet. Óvatosan csomómentesre kevertem.
250 g vajat 80 g kókuszreszelékkel, 100 g poreritrittel összeturmixoltam. Amikor kihült a puding hozzáadtam a vajas keveréket. A biztonságkedvéért tettem még az egész krémbe egy lapzselatint. 
A kész krémet ráöntöttem a piskótára. Megszórtam a tetejét kókuszreszelékkel és egy éjszakán át a hűtőben volt. 


Reggel könnyen lehetett is szeletelni. 

nevtelen_12.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pinteralexa.blog.hu/api/trackback/id/tr1213586113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása