Hozzávalók:
- 6 tojás
- 350 g eritrit
- 180 kókuszreszelék
- 50 g kókuszliszt
- 50 g riszliszt
- 2 zacskó paleo puding (Szafi reform bourbon pudingport használtam)
- 6 dl tej
- 250 g vaj
Tészta:
6 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá vertem, majd óvatosan hozzáadtam 150 g eritritet. Egy külön tálban összekevertem 100 g kókuszreszeléket, 50 g kókuszlisztet és 50 g rizslisztet. Majd ezt a lisztkeveréket hozzáadtam a habhoz. (Óvatosan, nehogy összetörjön).
Szilikon tepsibe öntöttem a masszát (25*30 cm) Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöttem.
Míg sült addig összeállítottam a krémet.
Krém:
6 tojássárgáját 2 zacskó bourbon vaníliás pudingporral, 100 g eritrittel, 1 dl tejjel habosra vertem.
5 dl tejet felforraltam, majd hozzáadtam a tojássárgájás krémet. Óvatosan csomómentesre kevertem.
250 g vajat 80 g kókuszreszelékkel, 100 g poreritrittel összeturmixoltam. Amikor kihült a puding hozzáadtam a vajas keveréket. A biztonságkedvéért tettem még az egész krémbe egy lapzselatint.
A kész krémet ráöntöttem a piskótára. Megszórtam a tetejét kókuszreszelékkel és egy éjszakán át a hűtőben volt.
Reggel könnyen lehetett is szeletelni.