Egyszerű, egészséges, finom receptjeim gyűjteménye

Ma Petite Cuisine

Ma Petite Cuisine

Tökkrémleves pirított tökmaggal

2018. január 18. - Pintér Alexa

Hozzávalók:

  • 50 dkg kimagozott, felkockázott tök
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • só, bors, curry, szerecsendió, gyömbér
  • 0,5 l húsleves alaplé
  • 2 dl kókusztejszín
  • tökmagolaj, pirított tökmag


Hagymát kókuszolajon megpirítottam, hozzáadtam a tököt, felöntöttem húsleves alaplével. Alacsony hőfokon addig főztem, míg meg nem puhult a tök. Ezután botmixerrel pürésítettem, fűszereztem, felöntöttem tejszínnel. Még egy pár percig főztem. Pirított tökmaggal, tökmagolajjal tálaltam.

nevtelen_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pinteralexa.blog.hu/api/trackback/id/13585375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása