Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 doboz ricotta
- 1 doboz mascarpone
- 1 citrom héja
- 1 vanília rúd
- 1 darab lapzselatin
- 1 csomag vanília pudingpor
- Ízlés szerint édesítő
- Aszalt áfonya
3 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. Egy másik tálban a 3 tojássárgáját édesítővel (én xilitet használtam) fehéredésig turmixoltam, majd hozzáadtam egy citrom reszelt héját, egy vanília rúd kikapart belsejét. Ehhez a masszához adtam egy doboz (250 g) ricottát, majd egy doboz mascarponét (250g), végül 50 g aszalt áfonyát. A masszához adtam egy csomag vaníliás pudingport és 1 darab lapzselatint. Végül finoman hozzáadtam a tojásfehérje habot.
Kókuszolajjal kikent 24 cm-es kapcsos tortaformába kanalaztam a masszát és megszórtam a tetejét aszalt áfonyával.
Kb 40 percig 175 fokos, előmelegített sütőben sütöttem (akkor jó, ha nem ragad a tűpróbánál a tészta).