Egyszerű, egészséges, finom receptjeim gyűjteménye

Ma Petite Cuisine

Ma Petite Cuisine

Ricotta torta

2018. január 18. - Pintér Alexa

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 1 doboz ricotta
  • 1 doboz mascarpone
  • 1 citrom héja
  • 1 vanília rúd
  • 1 darab lapzselatin
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • Ízlés szerint édesítő
  • Aszalt áfonya


3 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. Egy másik tálban a 3 tojássárgáját édesítővel (én xilitet használtam) fehéredésig turmixoltam, majd hozzáadtam egy citrom reszelt héját, egy vanília rúd kikapart belsejét. Ehhez a masszához adtam egy doboz (250 g) ricottát, majd egy doboz mascarponét (250g), végül 50 g aszalt áfonyát. A masszához adtam egy csomag vaníliás pudingport és 1 darab lapzselatint. Végül finoman hozzáadtam a tojásfehérje habot.

Kókuszolajjal kikent 24 cm-es kapcsos tortaformába kanalaztam a masszát és megszórtam a tetejét aszalt áfonyával. 


Kb 40 percig 175 fokos, előmelegített sütőben sütöttem (akkor jó, ha nem ragad a tűpróbánál a tészta).

nevtelen_14.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pinteralexa.blog.hu/api/trackback/id/tr7613586165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása