Egyszerű, egészséges, finom receptjeim gyűjteménye

Ma Petite Cuisine

Ma Petite Cuisine

Tápióka puding

2018. január 18. - Pintér Alexa

Baracklekvárral-áfonyával-mandulával és eperlekvárral-banánnal-mandulával

Hozzávalók:

  • 80 g tápióka gyöngy
  • 200g víz
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint édesítő
  • vanília
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • Áfonya, banán
  • Mandula forgács
  • Cukormentes barack- és eperlekvár

 80 g tápióka gyöngyöt 2 dl vízben 10 percig áztattam, majd hozzáadtam 3 dl tejet, édesítőt, vaníliát. Alacsony hőfokon folyamatos kevergetés mellett addig főztem, míg ragacsos állaga lett, a gyöngyök átlátszóvá váltak. A végén 2 evőkanál kókuszreszeléket adtam hozzá, majd poharakba porcióztam. Ebből a mennyiségből 4 adag készült.

 nevtelen_6.jpg

 

Tápióka puding csoki pudinggal, banánnal és áfonyával


Hozzávalók:

  • 55 g tápióka gyöngy
  • 160 g víz
  • 3 dl kókusztej
  • Paleo csokoládé puding

 55 g tápióka gyöngyöt 160 g vízbe áztattam, kb 10 percig állni hagytam. Majd 3 dl kókusztejjel felöntöttem és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett puhára főztem. 

Pudinggal, gyümölcsökkel rétegezve porcióztam.

3 adag lesz ebből a mennyiségből.

nevtelen1_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pinteralexa.blog.hu/api/trackback/id/tr4413585973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása