Baracklekvárral-áfonyával-mandulával és eperlekvárral-banánnal-mandulával
Hozzávalók:
- 80 g tápióka gyöngy
- 200g víz
- 3 dl tej
- ízlés szerint édesítő
- vanília
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- Áfonya, banán
- Mandula forgács
- Cukormentes barack- és eperlekvár
80 g tápióka gyöngyöt 2 dl vízben 10 percig áztattam, majd hozzáadtam 3 dl tejet, édesítőt, vaníliát. Alacsony hőfokon folyamatos kevergetés mellett addig főztem, míg ragacsos állaga lett, a gyöngyök átlátszóvá váltak. A végén 2 evőkanál kókuszreszeléket adtam hozzá, majd poharakba porcióztam. Ebből a mennyiségből 4 adag készült.
Tápióka puding csoki pudinggal, banánnal és áfonyával
Hozzávalók:
- 55 g tápióka gyöngy
- 160 g víz
- 3 dl kókusztej
- Paleo csokoládé puding
55 g tápióka gyöngyöt 160 g vízbe áztattam, kb 10 percig állni hagytam. Majd 3 dl kókusztejjel felöntöttem és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett puhára főztem.
Pudinggal, gyümölcsökkel rétegezve porcióztam.
3 adag lesz ebből a mennyiségből.